15 borden

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 15:50

De eerste vijftien borden zijn afgelopen week afgegeven op het gemeentehuis, zoals afgesproken. Uiteraard zijn de borden niet exact hetzelfde; logisch, het is en blijft handwerk.

Het glazuren is een apart verhaal. Normaal gesproken dompel ik het gebakken werk drie seconden in het glazuur. Als het werk dan uit de oven komt, is het glazuur mooi om te zien  zonder craquelé en zonder melkvlekken (foto 1).

Bij de borden van Thoolse klei gaat dat niet; ze zijn te poreus en zuigen daardoor veel te veel glazuur op. Om de borden een beetje fatsoenlijk te kunnen glazuren, moet ik ze eerst een seconde onder water dompelen. Je hoort ze dan het water opzuigen. Even laten staan en daarna twee seconden dompelen in het glazuur. Dat levert nog het beste resultaat (foto 2 & 3). 

Reactie plaatsen

Reacties

Jack Westdorp
9 maanden geleden

De volhouder wint Theo, heel mooi geworden en zeer origineel.